fbpx

Spanyolország ideális hely a nyugdíjasok számára

index costa-blanca1

Más európai országokkal összehasonlítva, Spanyolország kínálja a legmagasabb életszínvonalat és a legalacsonyabb költségeket, ami a kiköltöző nyugdíjasok számára elég fontos érv.

Ha a többi tényezőt is figyelembe vesszük, mint például az ingatlan kiválasztása, társadalmi élet, egészségügyi létesítmények, élénk és lenyűgöző kultúra, rögtön világossá válik, hogy miért Spanyolország a nyugdíjasok legnépszerűbb helye.

Megélhetési költségekURBANIZACION ESPANA

Egy nyugdíjas házaspár Spanyolországban a nyugdíjából kényelmesen meg tud élni, mivel a megélhetési költségek összehasonlíthatók az anyaország szintjével. Az éttermek, a társadalmi élet, a díjak és az adók is hasonló árszinten vannak.

Társadalmi élet

Azokon a területeken, ahová a legtöbb ember nyugdíjas korára költözik, számos kedves helyi lakos él. Ezek a helyek számos társadalmi tevékenységet kínálnak, mint például golf és sportklubok, karitatív és kulturális szervezetek, fieszták, kávézók stb.

Egészséges életmód

Az éghajlatának és a tájának köszönhetően Spanyolország legnagyobb része alkalmas a szabadtéri tevékenységekre. Sportolási tevékenységek széles körű skáláját kínálja – golf, tenisz, vitorlázás, búvárkodás, kerékpározás, túrázás, jóga. Mindenki megtalálja a számára megfelelőt, mindegy hogy az intenzív edzés után vagy az edzőterem látogatása után vágyakozik. A napsütésnek és az egészséges mediterrán ételeknek köszönhetően ezek a szabadtéri tevékenységek pontosan azok, amit a fiatal test és lélek fenntartására a kezelőorvosa tanácsol Önnek. imagesmaraton_alinos_aceitunas_1

Éghajlat

Amikor valaki úgy dönt, hogy külföldre költözik, természetesen fontos szerepet játszik az éghajlat is. Ki szeretné eltölteni a nyugdíjas éveit azzal, hogy az ablakból figyeli a felhőszakadást? Napsütés, kellemes hőmérséklet és a tiszta friss levegő sokkal jobb, mint otthon ülni az időjárás miatt. Ezzel nagyon változatos életforma lehetőségek nyílnak Ön elé. Végül is, ki nem álmodozik egy tengerparti ingatlanról. Mi a Costa Blanca hosszú partján vagyunk megtalálhatóak Alicante régióban, Torrevieja városkában az ingatlan irodánk neve pedig Casalandia.costa-blanca-tabarca-panoramica-bonita-de-la-isla-1024x680

Egészségügyi ellátás

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a spanyol egészségügyi ellátás a világon az egyik legjobb. A legtöbb nyugdíjas számára ingyenes, amennyiben jogosultak a saját országukban való ingyenes orvosi ellátásra. Ezen kívül Spanyolországban a gyógyszerek olcsóbbak, mint a legtöbb európai országban, ami főleg a krónikus betegek számára fontos. Spanyolország európa egyik legegészségesebb, legmegfizethetőbb országa, így nyilvánvaló, hogy a legtöbb európai öregkorára itt telepszik le. Ön is csatlakozik?

Casalandia Keep Calm and buy a house!